Националният състезател по борба- класически стил от клуб “Васил и Георги Илиеви”,  Милослав Методиев е Спортист №1 на Кюстендил за 2018 година. Негови подгласници са талантливата гимнастичка от категория “Елит” при девойки младша възраст от “Велбъжд”- Цветозара Миленкова и каратеката от КК “Шурикен”, част от националния отбор при кадети- Андрей Тодоров. Купите на победителите в 19- то издание на Спортист на Кюстендил, организирано от Дарик радио, връчи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов.

 

Отбор на годината стана футболният тим на ФК Кюстендил- Академия Стоянов- деца, родени 2005 година, с треньор Красимир Петков, който стигнаха до четвъртфиналите на турнира за Купата на БФС. Техни подгласници са волейболистките на Велбъжд- девойки младша възраст, които са пети в България.

Специална награда за цялостен принос за развитието на спорта в Кюстендил получи 4- кратният носител на приза Спортист №1 на Кюстендил- Владислав Методиев от клуб “Васил и Георги Илиеви”. Той е двукратен световен вицешампион и носител на множество отличия за българския спорт. Награда за Вацата и от клуба, връчи треньорът му Валери Райчев.

По време на церемонията по награждаването на “Спортист на Кюстендил 2018”, специални плакети получиха спортистите, които са номинирани под №1 в 33 клуба, които развиват дейност на територията на Община Кюстендил. Наградите връчиха областният управител Виктор Янев, председателят на ОС- Кюстендил Михаела Крумова и зам.- кметът на общината Светослав Василев.


Спортист №1 на Кюстендил, Милослав Методиев е републикански шампион на България при най- тежките, до 130 кг. Национален състезател, с 5- то място на Европейското първенство и отличия от международните турнири в Полша и Турция. Треньор- Валери Райчов, който му връчи и специлна награда от името на клуб "Васил и Георги Илиеви".

Спортист №2 на Кюстендил, Цветозара Миленкова се състезава в кат.Елит за девойки младша възраст. Абсолютна шампионка на Държавно първенство „Златен обръч“ гр. Панагюрище, при конкуренция от 77 състезателки(родени 2006 и 2007г.). На Държавно първенство кат.Елит, Цветозара Миленкова намери място сред най- добрите 8 състезателки на България, като се нареди на 7м. многобой и влезе в три финала, като спечели сребърен медал на топка, класира се на 4м. на обръч и на 8м на въже. Цветозара Миленкова завоюва златни медали от международните турнири в Санта Маринела –Италия : Будапеща – Унгария – „Диамантите на София“; “Приз Илиана Раева“- и „Олимпия 74„. Треньор- Весела Николчова.

Спортист №3 на Кюстендил, Андрей Тодоров Андрей Тодоров е национален състезател при кадетите. През тази година се класира на 5 място на кумите, на Световна младежка лига  в София и на 1/8- финалите на Световната младежка лига в Италия. В актива си има 3 място на кумите от Белград Трофи; 9 място на кумите от Балканско първенство в Дубровник, Хърватска; 3 място на кумите от Национално Първенство в Албена; 3 място на кумите на Национална Купа –Габрово. В момента е 21 в световната ранг-листа в категория кадети -63 кг. Треньор- Емил Димитров.
Спортист на Кюстендил, Милослав Методиев разряза и празничната торта, приготвена за церемонията с имената на всичките 33 клуба развиващи дейност, по правилата на играта в общината.

Дарик радио благодари на спонсорите, приятели на спорта в Кюстендил: Фирма ИБА и Васил Шишков; Фирма Валена; Фирма АБ ТЕРМ; Евромаркет, Застрахователна компания Евро Инс и Аптека Захариева.
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил