На тежък терен и в дъждовно време отборите на Марек и Пирин Благоевград завършиха при равенство 2:2 в контролен мач на стадиона в Бобошево. Еньо Кръстовчев вкара за 1:0 в полза на Марек в 7-ата минута. В 25-ата минута Петър Тончев, който есента беше играч на дупнишкия тим, отбеляза изравнителен гол за Пирин. Шест минути по-късно бранителят Александър Башлиев обърна резултата в полза на благоевградските "орлета" с втори гол в тяхна полза, но в 38-ата минута Еньо Кръстовчев с лек и техничен удар малко неочаквано прати топката в горния десен ъгъл на вратата на благоевградчани за 2:2.

Този резултат остана непроменен през второто полувреме и до края на срещата, въпреки, че и двата тима, които направиха много смени в съставите, имаха и други голови възможности.

"Времето е тежко за игра, но няма как. Получи се добра контрола. Доволен съм от всички нови попълнения в Марек, които днес играха - това са Томислав Павлов, Тодор Колев, Илиан Гаров, Георг Василев, Мартин Кавдански. И петимата се представят добре. Смятам, че ще намерят място в нашия отбор в борбата, която ни предстои през този сезон. Еньо Кръстовчев, който вкара и двата гола, влиза във форма, след една-седмица мисля, че ще бъде напълно готов. Определено Пирин е добър отбор, мачът имаше заряд и се получи добра контрола. На мен второто полувреме ми хареса повече, а головете бяха повече плод на грешки, но играта е на грешки и, който греши по-малко, може повече да разчита на победа", коментира старши треньорът на Марек Тенчо Тенев.

"Наистина това бе полезна контрола при условия, които не позволяват да се играе добър футбол. Хубавото е, че двата отбора играха динамично, стегнато, мъжки. В същото време се допуснаха немалко слабости, а понякога имаше и доста остри влизания. Контролата е полезна, но има вероятност Тони Тасев да отсъства доста време от терените, заради контузията, която получи днес. Докторът не дава надежди, че контузията е лека. Съжалявам, че един от добрите ни футболисти може да излезе задълго от състава и това ще е сериозна загуба за нас. А Марек е име и голяма емблема за футбола в Югозапада и в България и ремито днес е успех и за двата отбора", заяви старши треньорът на Пирин Благоевград Йордан Самоковлийски /БТА