Отборът на Спортното училище „Васил Левски" в Кюстендил спечели третото издание на турнира по футбол за деца „Синя Академия". Те победиха на финала, след дузпи с 2:1 отборът на III ОУ „Марин Дринов". Купата на победителите бе връчена от спортно- техническия директор на ПФК „Левски" Георги Иванов- Гонзо. Третото място в турнира зае отборът на I ОУ „Св.Св. Кирил и Методий", които победиха в малкия финал отбора на ПМГ.


Турнирът се проведе на стадион "Осогово" в Кюстендил. Той бе организиран от фен клуб „Торсида Кюстендил", Националния клуб на привържениците на „Левски" и тръст „Синя България". В него ще участваха 8 отбора от по 10 деца. За най- добър футболист бе определен Любослав Любомиров. За най- добър вратар- Янко Стоянов.

Голмайстор стана Димитър Терзийски, като наградата му бе връчена от футболиста на Пирин, кюстендилецът Дани Младенов.


Сред гостите на турнира бяха председателят на националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян и един от съгледвачите на Левски Владислав Вутов, както и спортно- техническия директор на "Левски" Георги Иванов- Гонзо.




„Доволен съм от това, което виждам. Децата дават всичко от себе си и най- важното е, че показват любовта към футбола. Смятам, че Кюстендил е един левскарски град. Виждам един прекрасен терен тук, който дори някой отбори от „А" група нямат", каза Гонзо. Той коментира и треньорската рокада при сините.
„Водим разговори в момента, не искам да коментирам дали Любко Петрович ще бъде новият треньор. В понеделник ще подпишем договор, а във вторник ще го обявим. Не е коректно преди мача довечера с Пирин да коментирам новия старши треньор. ПФК „Левски" вече доста години няма титла. Крайно наложително е през новия сезон да се борим и за титла и за купата. Много са ни важни и евротурнирите. Важно е тази година да имаме трофей", каза в Кюстендил Георги Иванов- Гонзо.