ОбДТ „Невена Коканова“ Дупница ще представи за втори път „Големанов“ на дупнишка сцена. В града спектакъла досега е игран само на премиерата през май миналата година. Представлението е на 16 февруари, от 19 часа, а билети може да се купят на касата на театъра. Директорът на театъра Славчо Пеев кани дупничани да присъстват на представлението и по този начин да подкрепят усилията на местния театър да показва стойностни класически произведения.
В ролята на баба Гицка се превъплъщава Латинка Петрова, компания ще й правят Ивайло Калоянчев, както и актьорският състав на театъра.
Пеев се похвали, че предстои представление номер 100 на „Г-н Балкански“, като допълни, че от 4 представления на 4 различни театри само това на дупнишкия е останало да се играе и то много успешно.
В началото на март започва европейското турне на ОбДТ „Невена Коканова“, а след това стартират подготовка за представлението за майските празници. Първоначално обявената чешка пиеса- мюзикъл „Двама на коне, един на магаре" няма да се реализира, заради сериозния бюджет, които изисква. Актьорите ще подготвят френската пиеса на Марсел Еме - „С една глава по-малко“, като освен целия състав на театъра ще бъдат поканени и двама гости. „Нашите спектакли важат и днес, така ще бъде и с този“, обясни директорът на театъра.

Славчо Пеев каза още, че се водят разговори със софийска импресарска агенция, която да помогне при организацията и промотирането на театъра, тъй като без такава е много трудно, обясни Пеев.
 
 
Дарик- Кюстендил