Трите ансамбъла по художествена гимнастика на клуб „Велбъжд" - девойки младша
възраст, девойки старша възраст и жени играха на Държавното първенство в Бургас, но за съжаление не успяха да намерят място сред първите 10.

Девойките младша възраст се класираха на 15-то място, в състав: Мартина Тасева, Мишел Иванова, Маглен Бурназка, Йоана Валериева и Даяна Димитрова.

Ансамбъл девойки старша възраст са 13-ти, в състав: Андреа Карамфилова, Гергана Котларска, Ваяна Скерлева, Михаела Георгиева и Снежана Митова.

Ансамбълът жени също се класира на 13- то място: Надя Страхилова, Илиана Гаминчева, Мирела Стамболийска, Мария Петрова и Антония Николова.



„Оспорвано и силно състезание с участието на 24 клуба от страната. Много съм доволна от играта на момичетата, въпреки че допуснаха малки грешки. Главен съдия на първенството бе Мария Гигова", каза президентът на клуба Валя Машова.

„Отдавна не бях присъствала на толкова интересно състезание с такава силна конкуренция! Браво на всички за усилията!", горда е Илияна Раева, президент на БФХГ.
Две кюстендилки, които вече тренират в София са част от националния ансамбъл- девойки- Биляна Везирска и Вая Драганова, който представи композицията си на Държавното първенство. Ансамбълът им ще представя България през 2017 година на Европейското първенство. Драганова ще се подготвя приоритетно като индивидуален състезател.