ФК Армейци- Кюстендил започна по най- добрия начин участието си в турнира Витоша къп, като победи домакините от ФК Железница, които са и носители на купата през миналата година. Червените от Кюстендил победиха с 1:3. Първо се разписа Андрей Иванов от Армейци за 0:1, домакините изравниха чрез Владислав Шумантов от пряк свободен удар и първото полувреме завърши при 1:1. Гостите от Кюстендил получиха правото да изпълнят дузпа, за нарушение срещу Иванов, а Бисер Методиев бе точен от бялата точка за 1:2. Крайното 1:3 оформи с гол- шедьовър, влезлият като резерва Мирослав Александров. Двубоят се игра при дъждовно време и мокър терен.
„Отличен мач за нас.Организаторите са създали много добри условия за Витоша къп”, каза водачът на Армейци Бисер Десподов, който благодари на футболистите.

Пълна статистика от мача можете да видите тук:

 http://fczheleznitsa.com/…/vitosha-cup-sezoni/match/984.html

На двата отбора предстои кратка пауза, а следващата неделя са мачовете им от втория кръг. Другата среща, от тази група, която трябваше да се изиграе по предварителна програма днес, бе преместена за четвъртък 08.08 от 18:30, поради непредвидени обстоятелства и със съгласието и на двата тима- ЦСКА 1948- 2 и Витоша Бистрица- 2.
Следващата неделя, от 18, 30 ч., Армейци ще играят с ЦСКА 1948- 2 отбор.

Витоша къп продължава с мачовете от група Б, където са: Локомотив София, Банкя 2009, Спарта София и Рилец Говедарци. 


 
Дарик- Кюстендил