Ансамблите на "Велбъжд" в Топ 10, с най- оригинални съчетания
46767

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ансамблите на "Велбъжд" в Топ 10, с най- оригинални съчетания
  • Ансамблите на "Велбъжд" в Топ 10, с най- оригинални съчетания

Ансамблите на "Велбъжд" - девойки младша възраст и девойки старша възраст се класираха на престижното 10-то място на Държавното първенство по художествена гимнастика. Участие в първенството взеха 24 клуба от цялата страна.

"Нашите гимнастички играха много добре, дадоха всичко от себе си и успяха да направят добро впечатление на зрителите и съдиите. Председателят на федерацията Мария Гигова и председателят на Съдийската комисия Мария Петрова ни похвалиха за най-оригинални съчетания на първенството, което се дължи на треньорите - Валя Машова и Людмила Кадийска. Това е най-успешното ни представяне от много години назад при ансамблите. Успяхме да оставим зад гърба си много елитни отбори от страната, като ЦСКА, Академик и други", заяви за Дарик президентът на кюстендилския клуб Блага Шишкова.

Ансамбълът девойки младша възраст: Ивана Карамфилова, Надя Страхилова, Надежда Георгиева, Андреа Валентинова и Ралица Йорданова, с треньор Валя Машова.

Ансамбълът девойки старша възраст: Елена Близнакова, Десислава Илиева, Соня Владимирова, Деница Кирилова и Йоанна Кадийска, с треньор Людмила Кадийска.



За гимнастичките на "Велбъжд" предстои участие в още един международен турнир до края на годината, в Осиек, Хърватска.