Общинското търговско дружество “Хигия”, което стопанисва Чифте баня, отчита за 2017 година печалба от 812 лв. Тя ще бъде прехвърлена за непокрити загуби от предходни години. Общинският съвет ще гласува финансовия отчет на търговското дружество на заседанието си на 26 април.
В “Хигия” работят 29 души. Средната годишна заплата на 1 зает през 2017 година е била 6 300 лв.

“Дружеството не е в особено стабилно финансово състояние. В следствие на намалените приходи от продажби и отказа от страна на община Кюстендил на разрешение за увеличение на цените на билетите, дружеството беше в затруднено положение по отношение на платежоспособността си. Тежестта по разширяването на проблема бе поета от работниците и служителите, всички от които в продължение на 3 месеца взимаха по 10 дни неплатен отпуск”, пише в анализа на управителя на “Хигия” Саша Миланова. Тя уточнява, че възможностите за намаляване на разходите чрез съкращение на персонал са изчерпани.

През 2017 година общинското дружество не е ползвало кредити и изцяло работи със собствени средства. Запазени са някои социални придобивки, като колективна застраховка Живот и осигуряване на лекар един път седмично за медицински прегледи и консултации.

“Хигия”извършва бански услуги, химическо чистене и пране, бръснаро- фризьорски и козметични услуги, фитнес, бодибилдинг, кинезитерапия, масаж, разполага и павилион за промишлени стоки.
 
Дарик- Кюстендил