290 000 лв. отпуска Министерство на образованието на ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов" в Дупница. Новината обяви министърът на образователното министерство проф. Анелия Клисарова, която беше на посещение в Дупница.

Депутата д-р Иван Ибришимов допълни, че това е единственото училище на територията на община Дупница, което не е ремонтирано. „Това беше належащ ремонт и затова тръгнахме от тук" коментира Ибришимов. Проф. Клисарова коментира, че за гимназията в последните 4 години са отпуснати 50 000 лв., за закупуване на котле. „Нашата философия е нека да санираме, да възстановяваме цялостно сградите и да ги направим качествено, така, че и учителите и учениците да се чувстват удовлетворени и щастливи в сградата", допълни министър Клисарова.

 

Освен бившето Механо, тя посети и гимназия „Христо Ботев" , където също се срещна с учителския колектив. Министърът увери, че ще бъдат осигурени 12 000 лв. за довършване на фитнес залата, която училището е направило със средства от бюджета си. Мястото е преустроено от ученически стол в модерен фитнес, със съблекални и бани.

Бяха разгледа компютърните кабинети за чуждоезиково обучение и информационни технологии, изградени по Национална програма „ИКТ в училище", както и новоизградена материална база.



Заедно с нея в Дупница бяха депутатите д-р Иван Ибришимов и Мая Манолова, областният управител Иван Каракашки, заместникът му Мария Чочова, началника на Регионалния инспекторат по образование Радостина Новакова.