176 заглавия на обща стойност 2 206 лв. дари на Регионална библиотека Кюстендил директорът на „Торготерм" Бойко Недялков.Подборът на заглавията е направен от специалисти от библиотеката и е съобразен с очакванията на читателите.
Книгите бяха връчени в присъствието на акад. Константин Косев, акад. Георги Марков, проф. Иван Маразов, Иван Границки и кметът Петър Паунов.
По стара българска традиция добрите гости бяха посрещнати с хляб и сол, питката беше във формата на книга. Библиотекарите се пошегуваха, че гостите имат уникалния шанс библиотекар да им позволи да откъснат страница от книга.
"24 май е най- българският празник, който не разделя българската нация. И тази година, както миналата се възползвахме от възможността да поканим видни български учени, за да могат да дарят своите книги в полза на Кюстендил. "Торготерм" и аз като директор имаме огромното желание града да се развива колкото се може повече и младите хора да останат тук, защото от това зависи бъдещето ни", заяви директорът на „Торготерм" Кюстендил Бойко Недялков.



 

 

 

 


"Почит към кмета Петър Паунов- един истински патриот и достоен кмет, отдавна следим неговите усилия за защита на националната идентичност, принципната му политика на градоначалник и дай Боже повече такива кметове да има държавата и ще преодолеем смутните времена, в които днес живеем", каза Иван Гранитски.

 

 

 

 

 


"Благодаря ви за прекрасното сътрудничество. Поклон пред вас, че с оръжието на знанието не спряхте десетилетия да разсичате този мрак на безпросветност, който се опита някой да наложи в България и че засилихте тази светлина , която озарява днес нашия ден, не само с предстоящия празник на светите равноапостоли, но и с днешните равноапостоли Св. Константин и Елена", заяви кмета Петър Паунов.