С уникално светлинно шоу върху 14-етажната сграда на общината в Димитровград, множество поздравления, награди за изявени димитровградчани и концерт на Васил Найденов градът снощи отпразнува своята 70-годишнина.

Сред официалните гости на пл. България бяха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, регионалният министър Николай Нанков, омбудсманът Мая Манолова, областният управител Станислав Дечев, депутатите Делян Добрев, Евгения Ангелова и Виолета Желева, кметове и представители на чуждестранни делегации от побратимените градове в 7 държави. Плакет от Президента бе връчен на кмета Иво Димов от неговия съветник Николай Копринков. Димов припомни постигнатото досега, привлечените мащабни инвестиции и пожела скоро Димитровград отново да е оживен с хора.

Редица отличия за изявени димитровградчани бяха връчени на сцената. Те бяха за озеленителят на Димитровград инж. Гюрга Василева, създател на парк “Марица” и езерата с водните лилии в парк “Пеньо Пенев”,най-успешния български културист Добри Делев, каратистът Борис Нондов,  борците Димитър Тодоров, Микяй Наим, Рухан Расим, Дияна Сарафова и Мария Никова от спортния клуб по акробатика и скокове на батут “Младост”, Добромир Зафиров с много награди от национални конкурси по литература и философия, Ивайло Костов и Никола Балев от спортен клуб “Бугари”, Радослав Стефанов първенец от национално ученическо състезание и математикът Валентин Станчев. 

Малко по-рано на тържествена сесия в зала "Гроссето" отличието "Почетен гражданин на Димитровград" получи дългогодишният кмет на града преди демокрацията Христо Шишков. 

Празникът на площада започна с издигане на националното знаме, като в ритуала  участваха военнослужещи от хасковското формирование 52 740 и общинският Забавно-духов оркестър. След церемонията по награждаването започна светлинното шоу върху сградата на общината, като празникът продължи с пищна заря и концертът на Васил Найденов.