Ученици от 5 до 12 клас от СУ „Желязко Терпешев“-Любимец се включиха в Националната кампания „Капачки за бъдеще“, изписаха с капачки името на инициативата и предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. Това стана броени дни след монтирането на метално сърце в центъра на Любимец, информират от общината. Гимназистите бяха водени от преподавателите Гергана Инджова и Димитрина Харишева.

От началото на месец март в центъра на Любимец е поставено метално сърце, в което да се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават в пунктовете за рециклиране.

Буквално часове след монтирането му на пл. Трети март“ една трета от обема бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация на Любимец, заедно с учениците от СУ „Ж. Терпешев“ се включиха в кампанията и през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработване на металното сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да я изработят и така бе даден официален старт на кампанията на местно ниво. 


Могат да бъдат събирани всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени, уточняват от администрацията в Любимец.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция биха могли да обособят „междинен пункт“, който да захранва „сърцето“ в Любимец. По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове, коментират от общината.