Смениха шефовете на съда днес, когато се отбелязват 140 години от първата българска Конституция. Местата на административни ръководители заеха учениците от гимназията по туризъм „Александър Паскалев” - Александър Димитров и Десислава Чепилова.

Откриха изложба за Конституцията в Хасково

Това обаче стана в рамките на инициативите - „Отворени врати” и „Председател за един ден”. След днешния празник на магистратите да изкарат мандатите си отново ще бъдат Миглена Тянкова на Окръжен съд Хасково и Пламен Георгиев на Районен съд Хасково.

В рамките на празничния ден Александър Димитров и Десислава Чепилова разпределиха новопостъпилите дела в Районен съд Хасково. Със системата за случайно разпределение на делата, казусите се паднаха да бъдат разглеждани по същество от Пламен Георгиев.

По-късно в Съдебната палата бе открита изложба с картини на членовете на школата по приложни изкуства „Колорит”. 4 от творбите са със съдебна насоченост. Изложбата има благотворителен характер и събраните средства ще бъдат дарени за 13 годишния Дани. Детето страда от мускулна дистрофия - тип Дюшен.


Гост в съдебната палата днес бе и кметът на Хасково Добри Беливанов. Мероприятията по честването на празника продължават и утре, когато ще бъде разигран симулативен процес.

Подробности в информационната ни емисия в 15.30 часа.