Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев даде изявления пред медиите след поредното отлагане, заради отсъствие на адвокат, на делото срещу Будимир Куйович.

Иван Ванчев заяви, че в никакъв случай по процеса не се оказва политически натиск. Бързаме да приключим делото не само заради обществения интерес, който има към него. Максимално бързото приключване ще е в интерес на всички участници в процеса, включително и на подсъдимите, за да може недоволните от присъдата да протестират или обжалват, каза Ванчев. Окръжният прокурор заяви още, че представеният днес от защитата на подсъдимия Стойко Дойчев болничен лист е с вчерашна дата, и въпреки че едва ли е фалшив, прокуратурата ще направи проверка по истинността на документа.

Иван Ванчев категорично заяви, че за споразумения по този процес не се говори и такива не се очакват до края на делото. Доказателственият материал, с който разопалагаме, е достатъчен, за да се излезе с един окончателен съдебен акт и да се постанови присъда, допълни окръжният прокурор на Хасково.