Наредба за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград ще приеме днес местният парламент в Димитровград. 18 точки са включени в проекта за дневен ред на заседанието. Сред тях е и приемането на Програма за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в Община Димитровград за 2017 г.

Кметът Иво Димов предлага сключването на договор за кредит с Фонд ФЛАГ в размер до 500 000 лв., с които община Димитровград да се разплати с община Хасково за наложените от ОП „Околна среда” финансови корекции по проекта за депото в с. Гарваново.

Отчет за изпълнение на приетите от него решения за периода от юли  до декември 2016 г. включително, отчет за дейността на общинския съвет и получените командировъчни в същия период представя председателят Гергана Кръстева.

Димитровградските съветници ще разглеждат също сключване на договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията между Община Димитровград и „В и К”ООД-Димитровград. Предстои да упълномощят и представителя в Асоциацията по ВиК как да гласува в предстоящото й заседание.