Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец
66159

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец
  • Празник на нимфите край Каснаково показва танци, ястията на траките и хляб от лимец

Празникът на нимфите и Афродита край светилището до димитровградското село Каснаково е акцент в програмата за 66-годишнината на Димитровград тази вечер. Безплатен транспорт за всички, които искат да се включат, осигури общината. Автобусите тръгват в 19 ч. от паркинга до историческия музей, като там предварително изготвиха списъци на заявилите желание да се възползват от превоза.

Програмата започва в 20 ч. с танцовия спектакъл „Легендата за нимфата Траке", която ще пресъздадат три момичета от ансамбъл „Златна Тракия". Как нимфите са правили дарове за здраве и любов ще покажат те. Веднага след това със спектакъла си „Легенда за Светилището на нимфите" ще се представи димитровградската балетна школа „Галаксико".

Светлинно шоу и по чаша свещена вода за гостите са предвидили още организаторите. Дегустация на храната на траките включва също програмата, като ястията са приготвени с помощта на читалищата от общината.

Направата на хляб от лимец ще демонстрира Петър Ангелов от село Рабово, който ще покаже и ритуала за пиене на вино от рог, разказа директорът на историческия музей в Димитровград Елена Георгиева. Чуйте я с още информация в приложения файл.