Откриха пречиствателна станция за 11 млн. евро в Димитровград
36974

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Откриха пречиствателна станция за 11 млн. евро в Димитровград
  • Откриха пречиствателна станция за 11 млн. евро в Димитровград

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев и кметът на Димитровград Стефан Димитров откриха днес три обекта, построени по програма ИСПА на обща стойност 16 млн. евро- пречиствателна станция за отпадни води, път до нея и водопроводна мрежа на кнарталите от левия бряг на р. Марица.
Те са компоненти от проект ИСПА, мярка 2000/BG16/Р/РЕ/003 „Изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на р. Марица - Стара Загора и Димитровград".
Договорените европейски средства по целия проект възлизат на над 60 млн.евро. 75% от средствата са осигурени по програма ИСПА, 25% е националното съфинансиране, от които 10% от бюджета и 15% от ЕИБ.

За да спасим тези проекти и те да приключат в срок, сме работили 4 пъти по-бързо, каза Бойко Борисов и връчи на кмета Стефан Димитров подписаните разрешителни за ползване на пречиствателната станция. През февруари предстои да бъде открита тази в Стара Загора, а през април- в Хасково, съобщи днес Росен Плевнелиев в Димитровград.



В звуковия файл чуйте кмета Стефан Димитров, министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.