Обновената сцена на ОНЧ „Заря“ в Хасково бе открита тази вечер от кмета Добри Беливанов. Председателят на читалищното настоятелство Красимир Кръстев благодари на община Хасково и персонално на кмета Добри Беливанов за съдействието.

Откриването бе преди началото на концерта „Младите в музиката“-  проект на Камерен оркестър-Хасково с диригент Цанислав Петков и Симфониета Враца. 

Малко преди началото му бяха демонстрирани възможностите на новото осветление. За последните три години за ремонти в читалището са вложени над  700 хиляди лева, информират от общината.
 


Една от най-големите инвестиции е пълното обновяване на отоплението в залата. Над 220 хиляди лева от  общинския бюджет  струва подмяната на котела, газификацията, реконструкцията на отоплителната инсталация, подмяната на радиатори и изградената климатизация и вентилация. Повече от 30 години най-голямата подобна зала в Хасково не се използваше през зимата заради липса на отопление, припомнят от администрацията.


Други около 100 хиляди лева  са вложени  в ремонт на тоалетни и покрива на читалището.

Община Хасково разработи проект и спечели финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество „България – Гърция“  за близо 370 хиляди лева. С тези средства е доставено новото художествено осветление  за сцената, както и ново звукотехническо оборудване. Подменена е изцяло сцената в залата.

По друг проект е изградена рампа за достъп на хора с двигателни проблеми и е монтиран асансьор, посочват още от общината.