"Ответен удар 2017", Корен
93926

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"Ответен удар 2017", Корен
  • "Ответен удар 2017", Корен

Заключителният етап на тактическото учение с бойна стрелба “Ответен удар 2017” се проведе днес на полигона “Корен”. То бе организирано от щаба на Втора механизирана бригада. „Усилен механизиран батальон, като преден отряд на сухопътен компонент в настъпление“ бе темата на военното учение, в което участваха около 600 военнослужещи,  41 единици бронетанкова техника, 122 - автомобилна техника.

Целта бе да се даде цялостна оценка на боеготовността и боеспособността на щаба и формированията на 31-ви механизиран батальон и формированията му за участие в дълбока операция в тила на противника, както самостоятелно, така и в коалиционен формат.

Всички задачи, поставени пред командването и личния състав бяха изпълнени в разиграната полева ситуация. Подобни учения допринасят за нарастване на бойните способности на командирите, щаба и личния състав, за повишаване на практическите умения и прилагане на разработените стандартни оперативни процедури за провеждане на дълбоки операции в защита на териториалната цялост на страната, коментираха от хасковското военно формирование 52 740.

Проектът за модернизация на Сухопътни войски е готов на 99 процента, съобщи днес заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Предстои следващата седмица проектът да бъде внесен в Министерски съвет и на следващ етап- одобрен от парламента, уточни той.



Сред официалните лица, които наблюдаваха учението бе и зам.-областният управител Стефка Здравкова.