Кметът Добри Беливанов посети ремонтираната детска градина в село Козлец. Ремонтът е извършен със средства от общинския бюджет. Подменени са дограмите, направен е вътрешен ремонт. За да изкажат благодарността си от обновяването на градината там бяха и майки на някои от децата.

Нурия Сали благодари на кмета за вниманието и грижата и към  децата посещаващи селските детски градини и заяви, че с удоволствие се е включила в почистването след ремонта и е готова отново да помогне защото вижда, че в тази детска градина децата се обгрижват с много любов от изключителни професионалисти, информираха от общината.

С над 6 хиляди лева е сменена дограмата на сградата,както в занималнята, спалнята на децата и на кухненския блок. Подменени са входни врати, направен е освежителен ремонт на помещенията.

400 лева събра за часове благотворителен базар

Директорът на ДГ „ Вихрогонче“ Агавни Тахмезян каза :„Ремонтът беше изключително належащ падаше мазилка, дограмата  на прозорците беше дървена, неуплътнена. Беше много трудно да се отоплява градината “. Тя добави, че тази година освен в Козлец са обновени сградите на детските градини в Конуш и Малево и се надява догодина реконструкциите по селските детски градини да продължат защото те се посещават от повече от 360 деца.


Кметът Добри Беливанов  заяви, че със сигурност ремонтите в  детски градини, както в града така и в селата ще продължат, те ще бъдат планирани в бюджета за 2018 година. Ще бъде предвидено и смяна на оборудването в градините. 
Децата посрещнаха кмета на общината Добри Беливанов и кмета на селото Бейнур Кадир с погача.

За ремонта в село Козлец са вложени над 6 хиляди лева,обновяването на детската градина в Конуш е за повече от 10 хиляди. Ремонтирани са и помещенията на администрацията на ДГ“ Вихрогонче“ . В Хасково е извършен ремонт на покрив на 22 ДГ „Звънче“ , ремонтирани са и покривите на 18 ДГ -„ 8март“ и на 21 детска градина.

Приключват ремонтите в осем сгради на четири детски градини в Хасково. Общината е отделила средства и за ремонта на две училища в село Малево където повече от 24 хиляди лева струва обновяването на покрива, над 14 хиляди лева пък са отпуснати от общинския бюджет за ремонта на физкултурния салон на ОУ“ Св. св Кирил и Методий“ .