Сборник с кулинарни коледни рецепти ще издаде община Димитровград след традиционното изложение „Коледна трапеза”. Шестото му издание събра днес на централния площад „България“ най-сръчните домакини от читалища и пенсионерски клубове. Над 170 бяха представените ястия от различните населени места в общината.

И тази година най-младите участници в изложението бяха възпитаниците на професионалната гимназия в Димитровград. Включиха се и фирми, производители на тестени и месни изделия от общината.

Тази година кулинарното изложение няма конкурсен характер, като идеята бе участниците да покажат характерни за населеното място ястия от празничната семейна трапеза.

Димитровград е построен от бригадири, които идват от 963 селища в страната, като много от тях стават първите жители на новия град и пренасят типичните за родните си места кулинарни традиции, коментира Валентина Костова от общинската администрация.   

Томбола с предметни награди за тези, които предоставиха своите рецепти, подготвиха организаторите от общината. Най-големите късметлии си тръгнаха от изложението с  таблет, микровълнова, блендер, пасатор, хлебопекарна и др., като нямаше ограничения за броя ястия, с които се представя един участник.