20 години от началото на творческия път ще отбележи с откриването на изложба днес дърворезбарят от Димитровград Георги Георгиев. Експозицията ще бъде открита в ателието за дърворезба и сувенири на втория етаж в търговския център на бул. "Раковски" 16:00 от 17:30 часа, в което той работи вече 6 години.


"Св. Спиридон" открива ателие-магазин в Димитровград



Приятели, близки и колеги - художници, приложници и занаятчии ще са негови гости за откриване на изложбата. Георги Георгиев е учредител на димитровградското дружество на дърворезбарите „Свети Спиридон“ и редовен участник в организираните панаири на занаятите не само в общината, но и в страната.


Честваме Свети Спиридон - закрилник за занаятчиите



Георги Георгиев е роден през 1972 г. в Димитровград. Сред мащабните проекти, които е изпълнявал до момента, са иконостасите за няколко църкви- храмовете в димитровградския кв. „Мариино“, в селата Каснаково, Длъгнево, Долно Белево, Злато поле, Горно Брястово, Калугерово, Скобелево и други.

Преди промяната в статута на димитровградските театрални награди "Любимец 13" статуетката, която получаваха актьорите, избрани от публиката, бе също дело на Георги Георгиев. Сред получилите я са Ивайло Христов, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки, Калин Врачански, Герасим Георгиев-Геро и други.