Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"
76340

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"
  • Днес полагат последните тръби от Водния цикъл по "Благоев"

В края на тази седмица или най-късно в началото на следващата ще приключи работата по Водния цикъл на бул. „Благоев” в Димитровград и той ще бъде отворен за движение в отсечката от кръговото на Тракия ул. " Петлешков". Това прогнозират изпълнителите на обекта, чийто ремонт стартира на 20 октомври. Той се наложи, след като при 72-часовите проби за новата канализация бе установено несъответствие в котите със старата при участък от 60 метра. Пропадналите тръби са били извадени, направен е дренаж 1- 1.50 метра с взривена скална маса, върху който са поставени стомано-бетонови панели, пясък и тръбите, които вече са на нивото, на което трябва да бъдат, обясни ръководителят на обекта инж. Игор Йотов.

Към момента старият колектор е разтоварен от работа и почти цялата улична канализация на " Благоев" е включена в новия, поясни той.

 

По думите му до края на днешния ден ще приключат с полагането на тръбите, след което ще започне възстановяването на пътя и асфалтовата настилка. Поправката на проблемния участък от бул. "Благоев" е за сметка на фирмата-изпълнител на Водния цикъл.