Консултации за кандидат осиновители провежда днес в Ден на отворените врати димитровградският Център за обществена подкрепа. Идеята е да информираме за цялата процедурата, необходимите документи за кандидатстване, темите по които ще се обучават кандидат-осиновителите по време, какъв е профилът на децата, включени в регистъра при условията на пълно осиновяване”, разказа временно изпълняващият директор Петя Митева.

Процедурата стартира с подаване на заявление в отдел „Закрила на детето” на Дирекцията по социално подпомагане в Димитровград. Заявлението се придружава от набор  документи. 3 месеца е нормативно определеният срок за разглеждането и проверката им, като одобрените се насочват към Центъра за обществена подкрепа за обучение, обясни Петя Митева. По думите й, в последно време тенденцията е по-малко български двойки да осиновяват дете, а повече да са осиновяванията в чужбина.

Следващият Ден на отворените врати по темата „Осиновяване“ в димитровградския Център за обществена подкрепа ще е на 20 декември от 8:30 до 17:00 часа, като такъв ще има всяка последна сряда от месеца и през идната година.