"България танцува" за осми път в Димитровград
68092

Your browser doesn’t support HTML5 audio

"България танцува" за осми път в Димитровград
  • "България танцува" за осми път в Димитровград

Националният конкурс „България танцува” събира днес и утре в димитровградската спортна зала „Младост” 44 танцови групи от 22 населени места. Конкурсът ще бъде открит официално в 13 ч. днес, а в двата дни на сцената му ще бъдат представени 430 танца в три стила - класически балет, характерни танци и съвременни танци. За първи път тази година ще бъдат присъдени 9 държавни стипендии. Те са за солисти възрастова групи 12-15 г. и са предвидени за класираните от първо до трето място в трите конкурсни стила, информира ръководителят на денс център "Галаксико" Тихомир Митев- основен организатор на конкурса. Чуйте го в приложения файл.

Участниците ще оценя жури с председател Хикмет Мехмедов - директор на балета към държавната опера в Бургас и преподавател по хореография на класическия балет в Академията по художествено, танцово и музикално изкуство- Пловдив ще класира участниците. В състава на комисията са още: балетният педагог Ивайло Иванов - преподавател във ВСУ "Черноризец Храбър" , преподавателят от националното училище по танцово изкуство в София Антоанета Алексиева - примабалерина на ДМТ "Ст. Македонски", преподавателят от националното музикално училище и прима на държавната опера в Бургас  Галина Калчева и Нина Козина - преподавател по съвременен танцов театър във ВСУ "Черноризец Храбър".

Конкурсната програма на „България танцува” започва в зала „Младост” от 8.30 часа по предварителен график. За днешният състезателен ден той е: