голям протест в хасково
99635

Your browser doesn’t support HTML5 audio

голям протест в хасково
  • голям протест в хасково
Близо 1 500 души от Хасково и Димитровград поискаха тази вечер оставката на правителството на протест. Недоволните първо блокираха пътя за Кърджали, а след това и за Димитровград.

Хората преминаха по централните булеварди и бяха приветствани от насядалите по заведения. Национални знамена се развяваха и от балконите на близките блокове по бул. „Раковски” и бул. „Освобождение”.  Шофьори пък подкрепиха недоволните с надуване на клаксона. Пееха се възрожденски песни.  

Множеството бе категорично, че иска оставка на кабинета „Борисов – 3” заради зачестилите скандали в последно време. Младите обясниха, че не желаят повече да живеят в държава, където се шири корупция. Майки с деца също заявиха, че искат тотална промяна и че е време "безобразията в държавата да спрат". Хората скандираха: „Мафия”, а вицепремиерът Валери Симеонов бе наречен  „Позор”, като недоволните поискаха той да бъде пратен в затвора.

Всички бяха категорични, че протестите ще продължат до промяна. Те се зарекоха, че след няколко дни недоволството ще се пренесе в Димитровград.


Това е най-големият протест в областния град за последните години. За последно подобно множество хора се събра през 2013 г., когато премиерът Бойко Борисов подаде оставка заради високите цени на тока.

Почти целият наличен състав на хасковската полиция бе ангажиран с охрана на протеста по улиците тази вечер. Униформени регулираха движението, а сред протестиращите  цивилни полицаи снимаха с камера. Още сутринта във Фейсбук бе разпространена информация, че полицаи са предупреждавали с протоколи организаторите на протеста. Униформените обаче, по никакъв начин не възпрепятстваха шествието и протестиращите.

Още от атмосферата на протеста в звуковия файл.