992 лв. за Ади събра снощи благотворителната инициатива на димитровградския спортен клуб по джудо и джу-джицу „Бугари“. Откритата тренировка по самозащита и груповата по крос фит с мотото „Сила за Ади“ води създателят на клуба и негов треньор Гочо Гочев, който е и главен инструктор на ОД на МВР-Стара Загора.

Инициативата организира балканският шампион по джу-джицу за младежи и състезател на 2018 г. в класацията на Българската федерация по джу-джицу Никола Балев, който е връстник на Ади, която е със Стеноза на главния бронх на белия дроб и спешно се нуждае от операция във Виена. Никола все още се възстановява от тежка контузия, която получи по време на европейското първенство в края на месец октомври, поради което не участва в демонстрацията.

Никола благодари на всички, които се включиха, на дарилите средства за 17-годишното момиче от Хасково, на заместник-областният управител Стефка Здравкова, която бе гост на събитието, както и на Община Димитровград, която предостави спортна зала „Младост“.

Веднага след приключване на тренировката парите в дарителската кутия бяха преброен и по електронен път преведени по дарителската сметка на Адриана Андреева. 

По-рано вчера на площад „Свобода“ в Хасково коледен флашмоб събра също с благотворителен апел за Ади десетки ученици, деца и младежи. Организаторът Милена Налбантова от спортен клуб „Рона“ благодари на включилите се, както и на РУО-Хасково и общината за съдействието. От благотворителния базар на площада за час бяха събрани 400,15 лв.

Необходимите за операцията на Ади във Виена  14 000 евро бяха събрани за 12 дни в благотворителната кампания, която стартира на 6 декември. Останалите постъпления по дарителската сметка ще бъдат използвали за следоперативното възстановяване, а ако след това има остатък, той ще бъде дарен за лечение на друго дете, увери майката на Ади- Даниела. Тя благодари на всички, които са станали съпричастни и са се включили в благотворителната кампания по един или друг начин. Първоначално не вярвах, че парите за операцията ще се съберат толкова бързо, но сега вече знам, че има много, много добри хора с щедри сърца, коментира Даниела Иванова.

Операцията на Ади в клиниката във Виена е насрочена за 11 януари, съобщи още нейната майка.