Двама габровци успяха да се договорят с прокуратурата за наказанието, което да им бъде наложено за бой и заплахи. Потърпевш е 29-годишен мъж от Враца, който понесъл юмруци, ритници и заплахи за рязане на уши.

В 01:45 часа на 9 февруари миналата година, в апартамент на бул.”Априлов” в Габрово, в присъствието на трето лице, двамата отнели наргиле и сумата от 27 лева от врачанина.

Но това бил най-малкия му проблем. Насилниците му нанесли удари с юмруци и крака по главата и тялото и го заплашили, че ще му отрежат ухото.

Единият от престъпниците действал при условията на опасен рецидив, смята съда. На него се налага наказание от 2 години и 3 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.



Съучастникът му получава наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което (на основание чл.66 ал.1 от НК) се отлага с изпитателен срок от 4 години.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

По отношение на третия обвиняем по делото, съдът не одобри предложеното споразумение и върна делото на прокурора за приключване на производството по общия ред.