По-голямата част от ангажиментите, които ръководството на Община Севлиево пое пред гражданите по време на срещите с хората в жилищните квартали, вече са изпълнени, съобщават от общинската администрация.

В междублоковите пространства и спортните площадки на ж.к „Д-р Атанас Москов" са поставени общо 7 нови пейки, а съществуващите са отремонтирани. Пясъчниците на детските площадки са напълнени с пясък и е осигурена боя за освежаване на детските съоръжения. Общо 11 нови кошчета за отпадъци са поставени на исканите от живеещите там места.

Монтирани са и 20 броя бетонови пирамиди, които да ограничат паркирането на автомобили. Започнаха и дейностите за отреждането и преустройството на общински имот в пенсионерски клуб.

Окастрени са посочените от живеещите в квартал „Димитър Благоев" дървета, оформен е живия плет зад бл."Тинтява" и са окосени тревните площи. Ремонтирани са 10 пейки и маси и са поставени 6 нови кошчета за отпадъци в междублоковите пространства. Около входа на детска градина "Пролет 2" са монтирани пътни знаци „Внимание деца!".Предстои и поставяне на скоростоограничители на улицата до входа на детското заведение. Ремонтирана  е спортната площадка зад блок „Ст.Планина 129" и е поставена оградна мрежа.



Три от улиците в кв."Балабанца" престои да бъдат ремонтирани през това лято. Там са поставени нови пейки на автоспирката и пред клуба в центъра на квартала. Основно е ремонтиран клубът на пенсионера, а районът около него ще бъде ограден с мрежа.