Празничното есенно издание на Селски мол-Базар „Забравени традиции, живи вкусове“, ще събере габровци на традиционното Петковденско сгледно хоро днес от 17:30 часа в градинката до църквата „Св. Троица“, там, където навремето се е провеждал габровският женски пазар.

Денят на закрилницата на Габрово Св. Петка Българска ще започне с празнична Света литургия, отслужена от габровските свещеници в храм „Успение на пресвета Богородица“. Габровското архиерейско наместничество подкрепя инициативата Базар „Забравени традиции, живи вкусове“ – Селски мол, която възражда традициите на нашия край и усилията на местните производители за устойчиво развитие.

Фолклорна сцена, демонстрации и дегустации, представени от читалищна общност, ще бъдат показани редом с продукцията на местните производители. Инициаторите канят всички да се хванат и на Петковденско сгледно хоро. Най-вече младите - да се видят, да се харесат и да се вземат. И така да сторят бяла магия на града за неговото подмладяване и увеличаване. Това издание на Селския мол е посветено и на втория рожден ден на инициативата.