Открит урок по предприемачество ще се проведе днес в професионална гимназия по туризъм „П. Семов" в Габрово.  Темата е „Възникване на бизнес идеите".  Откритият урок е част от серия инициативи на Джуниър Ачийвмънт България в рамките на Световната седмица по предприемачество.

За пета поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията-домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 12-18 ноември 2012 г. Целта на глобалната инициатива, в която през 2011 г. се включиха 123 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност. В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. Миналата година тя бе подкрепена от глобални лидери като президента на САЩ Барак Обама, премиера на Великобритания Дейвид Камерън, световноизвестния предприемач Ричард Брансън и много други.

Откритите уроци са инициатива на Джуниър Ачийвмънт България от 2008 г., която цели да покаже на обществото как младите хора придобиват практически знания и финансова грамотност и развиват предприемачески умения. Откритите уроци имат за цел и набиране на практици с опит като доброволни бизнес консултанти по образователните програми на Джуниър Ачийвмънт България. Откритият урок в ПГ по туризъм ще се проведе от 9.20 часа.