Общината осигурява безплатен транспорт за желаещите да посетят събитията
146-годишнината от избухването на Априлското въстание в Севлиево ще бъде отбелязана в дните от 20 до 24 май с поредица от събития. 

Две възстановки на сраженията от славния април ще приковат вниманието на севлиевци и на гостите на града - на 20 май (петък) от 18:00 часа за първи път в местността Бабан, а на 21 май (събота) от 10:30 часа - традиционната възстановка в местността Боаза край село Кръвеник, която ще започне с поклонение пред паметника на героите от въстанието.

Събитията са организирани от Община Севлиево и Исторически музей - Севлиево, с участието на Сдружение „34-ти пехотен троянски полк - Априлци, Троян, Севлиево“ и Национално дружество „Традиция“.
 
Във връзка с тържественото отбелязване на годишнината, Община Севлиево осигурява безплатен транспорт за желаещите да присъстват на възстановките. На 20 май се тръгва в интервала от 16:30 до 17:00 часа от паркинга зад сградата на Община Севлиево, а на 21 май тръгването е в интервала от 9:00 до 9:30 часа от две локации: Автогара - пред вход "Изток", до бариерата и от паркинга зад сградата на Община Севлиево.


Тържествата продължават до 24 май (вторник), когато от 10:00 часа в парка пред Хаджистояновото училище ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса за детска рисунка „Свободата даром не се добива“, ще бъде открита тематичната изложба и ще има Ден на отворените врати в музея.