Дрогиран с метамфетамин водач, с отнета книжка, успя да си спретне гонка с полицията. Опитът на нашмъркания с пико да избяга на органите на реда обаче не се увенча с успех и той катастрофира. Екшънът в Габрово се разиграл в късния следобед в неделя, информираха днес от пресцентъра на полицията.

Около 16.20 часа, при обход по булевард „Априлов“, полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водач на лек автомобил „Ауди“, за да спре за проверка.

Хванаха поредните дрогирани шофьори в Габрово

Водачът вместо обаче да се съобрази с подадените сигнали продължил движението си, ускорявайки в посока булевард „Трети март“, където при навлизане в завой изгубил контрол и автомобилът се ударил в бордюр, след което аварирал.

Хванаха подпалвач, дрогиран шофьор и притежател на незаконно оръжие

Шофьорът - 24-годишен мъж от Габрово, бил задържан на място от преследващите го полицейските служители. При последвалата проверка било установено, че габровецът бил с отнето свидетелство за управление.


Водачът бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което дало положителен резултат за метамфетамин.