Андрей Новаков, евродепутат от групата на ЕНП, избран с листата на ГЕРБ и изпълнителният директора на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC) Кристиан дьо Баран разговаряха за промотирането на България като топ дестинация за СПА туризъм.

Кристиан дьо Баран е на посещение в България по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Те дискутираха в рамките на посещението Кристиан дьо Баран в България по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

„Основната ни цел е да върнем България обратно в HOTREC като пълноправен член, което без съмнение ще има позитивен ефект за туристическия сектор в България", коментира Новаков.

По думите му, важна цел на посещението на Дьо Баран в България е да се запознае с потенциала на Велинград да стане спа столица на Европа както и за възможностите на Велинград за получаване на домакинство за следващата Генерална Асамблея на HOTREC.



Кристиан дьо Баран бе категоричен, че благодарение на правителството на Бойко Борисов България е разпознаваема и предпочитана туристическа дестинация. „Правителството на Бойко Борисов работи за стимулиране на икономиката и в частност туристическия сектор.

Впечатлен сме от ентусиазма, който проявява българската страна за развитието на инфраструктурата", подчерта изпълнителният директора на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.