Добро настроение, положителни емоции, горди с любимците си стопани и доволни от стопаните си любимци – Котешкият карнавал в Габрово отново премина по този начин. Вече с традиции, но неостаряващо шоу. И тъй като, освен животните, децата са главни герои, почти в края на събитието малко момченце намери начин да играе с куче. Да, децата могат да се разберат с всеки, точно определен език за това не е необходим. Някой може да помисли, че куче и дете се „лаят” един друг, но както за стопанката на животното, така й за майката на момченцето беше ясно, че играят.
 
Участници от предходни издания на Карнавала на котки и присъединилите се за първи път се забавляваха, осъзнавайки, че точно в това шоу титлите и породите не са важни. Любовта, която хората изпитват към животните и получават от тях е акцент.
 
Разбира се Царицата котка – Розмари Казасова, беше друг акцент на събитието, но точно на този Карнавал, точно по това време на годината това е най-естественото нещо. 

Тайските котки, познати на повечето хора като сиамски, всъщност са добри, красиви, обичащи същества.

Леон е горд със своя стопанин, но показва това сдържано. Вероятно защото на един котарак не му е необходимо да демонстрира каквото и да било. Котаракът просто приема, че да си изпълнен с любов към някого е естественото състояние на нещата.


Още когато вижда снимката на Леон, като малко коте, той разбира, че са родени един за друг. 





Някои посетители мислеха, че виждат дива котка. Но той всъщност още е малък. Догодина посетителите на шоуто ще мислят, че някой е довел рис.



Красотата е естествено състояние за една котка, нали?