Вчера малко преди 16:00 часа близки и приятели на 19-годишната Веси, която бе открита мъртва под терасата на апартамента си, очакваха с плакат министър Бъчварова, която участва в среща, посветена на борбата с престъпността в Габрово.

Мистериозната смърт на момиче в Габрово: Убийство или инцидент?

Организаторът на акцията – Виктор Кононов, обяснил пред вестник „100 вести”, че момичето не се е хвърлило само от седмия етаж и че се правят опити да се прикрие убийство.

Изданието цитира още от изказването на Кононов:

„Искаме убийците да бъдат заловени и да влязат в затвора. Страх ни е дори да ходим по улиците, защото Веси беше погубена посред бял ден в дома си, какво остава за навън.”

Министър Бъчварова призова за обединяване потенциала на институциите, ангажирани в борбата с престъпността



Нищо друго не трябва да правим, освен да изпълняваме функциите си и да показваме, че държавата наистина съществува. Това заявила в Габрово вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на работна среща, която е част от кампанията на МВР и Националното сдружение на общините „Заедно в превенцията на престъпността“ по превенцията на битовата престъпност в страната.

За още един протест съобщава вестник „100 вести”. Близки на деца и възрастни с увреждания, които имат нужда от помощта на личен асистент, готвят нов национален протест за месец септември, според габровката Шенай Мустафа. Тя е една от организаторките на протеста, майка и личен асистент на дете с множество увреждания и зам.-председател на Сдружение „Равен старт“ в Габрово.

В събота в Трявна стартира второто по големина състезание по планинско бягане и скороходство. В надпреварата са се записали 304 души, като организаторите споделят, че заедно с участниците в свободното бягане общият брой ще бъде повече от 450.