В Дряново се проведе фолклорният концерт „От Васильовден до Баба Марта”, който представи богата програма от песни и танци, изпълнени от възпитаниците на Ана Борисова, обучаващи се в класа по народно пеене „Лазара” към Сдружение „Анна-Фолкарт”  и децата от ДГ „Детелина” към ателие "Пей, танцувай с мен, обучаващи се по проект „Подкрепа за предучилищно възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение на територията на Община Дряново’’, с ръководители Ана Борисова и Евгения Стоянова.

Концертът представи песни и танци, свързани с празниците - „Василица”, „Трифон Зарезан” и „Баба Марта”.

Подобни образователни концерти са изключително значими и ценни за възпитанието и окултуряването на подрастващите поколения и запознаването им с многовековните български традиции.

Публиката в залата беше многобройна, а концертът продължи близо два часа, съпроводен с множество аплодисменти и сълзи от радост в очите на гостите.



Организаторите на събитието са изключително благодарни на целия екип на Център за междуетнически диалог и толерантност - Амалипе, които уважиха труда на децата и предоставиха множество книги, лакомства и детски играчки.