Състав на Габровски окръжен съд осъди Асан Ю. М. от село Ряховците на 15 години лишаване от свобода за извършено убийство. Присъдата ще се излежава при първоначален строг режим.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 28 септември 2012 г., около 00,10 ч.в село Ряховците нанесъл три удара с нож и умишлено умъртвил 21-годишен младеж.

Преди убийството подсъдимият, пострадалият и техни роднини употребили значително количество алкохол, отбелязвайки по този начин завръщането на младия мъж от чужбина.

По данни на близки на извършителя, Асан изпитвал неприязън към 21-годишния мъж, който живеел на семейни начала с дъщеря му.



Младият мъж се прибрал в селото ден преди инцидента. Вечерта на 27-ми септември 2012 г., заедно със свои близки, сред които и извършителя, празнували. Малко след полунощ, в двора на Асан, между него и жертвата възникнал скандал, който прераснал в побой. По време на сбиването, 47-годишния мъж, нанесъл с нож няколко прободни рани в гърдите и корема на зет си, който починал малко по-късно.

Съдът постанови Асан да заплати на родителите на убития обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 200 000 лв.