15 години затвор за убийство в село Ряховците
15 години затвор за убийство в село Ряховците / Dariknews.bg, архив

Състав на Габровски окръжен съд осъди Асан Ю. М. от село Ряховците на 15 години лишаване от свобода за извършено убийство. Присъдата ще се излежава при първоначален строг режим.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 28 септември 2012 г., около 00,10 ч.в село Ряховците нанесъл три удара с нож и умишлено умъртвил 21-годишен младеж.

Преди убийството подсъдимият, пострадалият и техни роднини употребили значително количество алкохол, отбелязвайки по този начин завръщането на младия мъж от чужбина.

По данни на близки на извършителя, Асан изпитвал неприязън към 21-годишния мъж, който живеел на семейни начала с дъщеря му.

Младият мъж се прибрал в селото ден преди инцидента. Вечерта на 27-ми септември 2012 г., заедно със свои близки, сред които и извършителя, празнували. Малко след полунощ, в двора на Асан, между него и жертвата възникнал скандал, който прераснал в побой. По време на сбиването, 47-годишния мъж, нанесъл с нож няколко прободни рани в гърдите и корема на зет си, който починал малко по-късно.

Съдът постанови Асан да заплати на родителите на убития обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 200 000 лв.