Проблемът с неправилното паркиране в Добрич става все по-голям. В последните 3 години броят на придобитите в града автомобили е нараствал ежегодно - от 3 254 през 2013 до 9 645 до 2015 г. Общо в регистрите на КАТ за региона се водят над 125 000 МПС, които са в движение.

Служители на „Пътна полиция" към ОД на МВР Добрич са издали над 590 наказания за неправилно паркиране през м.г. Техните глоби са по Закона за движение по пътищата и парите отиват в републиканския бюджет. Освен това Общината, съвместно с „Охранителна полиция", също следи за такива нарушения и е наложила още 650 наказателни постановления по Наредба №1. Глобите варират от 20 до 100 лева - в зависимост от това къде е засечен автомобилът - до ограничителен знак, в тревна площ, на тротоара или създава опасност за произшествие. Броят на глобените също расте през последните години.

Дали шофьорите са недисциплинирани? Дали паркоместата в Добрич са малко? Действа ли „синята зона"? Да се увеличат ли глобите? Кога ще заработи Общинската полиция и какъв ефект ще има това? За всичко това ще говорим в предаването на 24 февруари.

Очакваме и вашите коментари по темата КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕПРАВИЛНОТО ПАРКИРАНЕ? - под публикацията; във Фейсбук профила ни Дарик Добрич или на живо утре в предаването на тел. 058/60 24 24.