Обявен е конкурс за матроски (войнишки) длъжности във военни формирования от състава на Военноморските сили, съобщават от Бюрото по труда в Добрич. Обявените места са за формирования във Варна, Бургас, село Сенокос в област Добрич и за ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” – Варна.

Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер, да са български граждани и да нямат друго гражданство, да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание “уволнение”, да покриват нормативите за физическа годност, да са психологически пригодни.
Нужно е още кандидатите за матроси

Изисква се още в момента на сключване на договора кандидатите за матроси (войници)  да не са навършили 32 години.

Срокът за приемане на документите е до 26 февруари. Образци от формулярите и подробностите за кандидатстване са изложени в Военно окръжие - Добрич, ул. “Добруджа” № 4, ет.4, тел. 058/664 764, където се подават и необходимите документи.


За информация може да се ползват и сайтовете на  Централно военно окръжие www.comd.bg  и Министерство на отбраната www.mod.bg