Трети пожар в рамките на един месец възникна в сградата на бившия ЦУТНТ – център за ученическо, техническо и научно творчество в Добрич, който бе закрит през 2009 година. Постройката е изоставена и необитаема от години и се е превърнала в свърталище на клошари и наркомани.
 
От полицията съобщиха, че на 13 януари, около 14:10 часа е получен сигнал за пожар в имота на бул. „Добруджа” №1. Пожарът е потушен от екипи на РД ПБЗН Добрич. Сградата е сборно място на хора изпаднали в нищета, които използват хартиени и дървесни материали с цел да се стоплят. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от полицията.

Пак подпалиха бившия ЦУТНТ
 
Първият пожар там бе на 15 декември, когато огънят пламна в бившата учителска стая. Вторият инцидент е от 27 декември, когато неизвестно лице запали хартия и части от дървени бюра в две съседни стаи на втория етаж.

Бившият ЦУТНТ става частна общинска собственост, ще се търсят инвеститори
 
От месец юни м.г. статутът на имота е частна общинска собственост. Там може да се провежда само образователна, здравна или социална дейност. За сградата няма проявен инвеститорски интерес. Там имаше пожар и през миналото лято. Охрана има, но тя не е 24-часова.

 
От общината днес съобщиха, че на прозорците се заваряват профили, така че да не може да се влиза в сградата.