Окръжен съд – Добрич обяви за решаване гражданското дело, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 34-годишния добричлия Страхил Стр. К. и неговата съпруга. Комисията иска да се отнеме в полза на държавата на имущество с обща стойност 131 925,85 лв. - лек автомобил „Форд Ескорт”, банкови депозити и суми, получени от продажбата на недвижим имот, два леки автомобила, лизингови вноски за трети и дружествени дялове.

Адвокатите на ответниците поискаха да бъде отхвърлен искът на Комисията като неоснователен и недоказан. Защитниците твърдят, че семейството няма имущество, придобито от незаконни източници.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич каза, че със събраните по делото доказателства е установено, че Страхил К. и съпругата му притежават имущество на значителна стойност, което е придобито незаконно. Прокурорът помоли то да бъде отнето в полза на държавата, като се уважи искът й.

Пресцентърът на Окръжния съд припомня, че производството на Комисията срещу семейството е образувано във връзка с осъждане на Страхил К. за измама. На 28.11.2011 г. е влязла в сила присъда на Районен съд – Добрич срещу него за това, че на 25.10.2008 г. в Добрич е заблудил служител на строителна фирма и с това е причинил на дружеството имотна вреда в размер на 8 668 лева.