Областният управител на Добрич Желязко Желязков подкрепя инициативата „Минута за децата, за които първият учебен ден няма да се състои", съобщават от Областна администрация. Той призовава за създаване на организация в училищата на област Добрич при откриването на новата учебна година на 17 септември да бъде обявено едноминутно мълчание в памет на децата, станали жертва на инциденти по пътищата.

Желязков е изпратил писма до кметовете на общини и до Регионалния инспекторат по образование с апел за предприемане на необходимите действия по инициативата. „Считам, че това е форма на превенция срещу опасното поведение на участниците в движението и ще повиши отговорността на обществото по отношение на безопасността", отбелязва Желязков.

Инициативата за едноминутно мълчание в първия учебен ден е на Фондация „Безопасни улици от Валя", като предложението е отправено към всички области на страната, допълва се в прессъобщението. 2012-а е втората година от международната кампания на ООН „Десетилетие на действия за безопасност на движението по пътищата 2011 - 2020 г.".