Със 7 милиона лева обновяват две училища и детска ясла в Силистра. Финансирането е чрез проекти по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г.

Първият от проектите - за Основно училище „Св. св. Кирил и Методий" и детска ясла „Здравец", е по процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие2014-2020". Стойността на ремонтите е 5 390 562 лева, от които 790 580 лева е съфинансиране от националния бюджет, а 120 027 лева - от бюджета на Силистра. Продължителността на проекта е 30 месеца. Предвидени са основен ремонт и цялостно обновяване на сградите на детската ясла и основното училище, дейности за повишаване енергийната ефективност, благоустрояване на спортни площадки и дворове; ново оборудване и обзавеждане в двете учебни заведения.

Вторият проект е „Предоставяне на качествено образование чрез модернизиране на Професионална земеделска гимназия „Добруджа" по Приоритетна ос „Регионална образователна инфраструктура". Той е на обща стойност 1 300 000 лева, от които 85% от Европейския фонд за Регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Планираната продължителност на проекта е също 30 месеца. Целта е подобряване на образователната инфраструктура с извършване на строително-ремонтни работи на учебен корпус, общежитие и една работилница, включващи внедряване на мерки за енергийна ефективност, вътрешни ремонти, смяна на отоплителни и вентилационни системи и осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания, включително закупуване на оборудване и обзавеждане на учебен корпус и общежитие.