Област Добрич има готовност за посрещане на зимния сезон, но при добра координация между общини и ведомства. Около този извод са се обединили присъстващите на срещата, организирана във връзка с готовността на областта за работа при усложнени зимни условия, съобщават от пресслужбата на областна управа. Вече са изготвени общинските планове за действие, маршрутите и организацията за почистване в населените места, актуализирани са списъците на кризисните щабове. Извършена е профилактика на всички ел. и ВиК - съоръжения, ремонти на автомобили и сграден фонд. Всичките 87 училища в областта също са готови за зимата.

Директорът на  „Гражданска защита” - Добрич инж. Живко Гочев е обърнал внимание, че евентуални проблеми биха създали недовършените ремонти по пътищата, както и цените за снегопочистване, които не са актуализирани от 3 години.

Общините и ведомствата са обърнали сериозно внимание на организацията по транспортирането на болни на хемодиализа и родилки.

От областна дирекция на полицията са апелирали за добра координация с Националния кризисен щаб. Предложено е  официалната информация от МВР или Областна администрация да се подава до медиите, за да бъдат своевременно информирани гражданите. 

Областният щаб за координация и действие при усложнена зимна обстановка е приел докладите на общините и областните структури, с уговорката за задължителен синхрон между институциите при евентуални екстремални условия.

Работната среща е ръководена от областния управител Ердинч Хаджиев.