Ваканционно селище "Бялата лагуна" е номинирано за участие в конкурса "Инвеститор на годината", съобщават от Областна администрация. Номинацията е подкрепена от областния управител Детелина Николова.

Годишните награди "Инвеститор на годината" се организират за десети път от Българската агенция за инвестиции. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2015 година. Предложението за "Бялата лагуна" е направено от община Каварна и е било единственото, получено в Областна администрация в определения за номинации срок.

Ваканционно селище "Бялата лагуна" е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания "Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лева. Клубното селище беше открито през месец юни, като за сезон 2015 е работило на пълен капацитет.

Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. Ваканционно селище "Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие. През активния туристически сезон бяха посрещнати гости от четирите скандинавски страни - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия.



Реализираният проект осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за Каварна и региона.

Новото Ваканционно селище „Бялата лагуна" е инвестиция в община Каварна в посока промяна на имиджа на България като туристическа дестинация и налагане на по-добри и качествени туристически продукти, които привличат платежоспособни клиенти. Местонахождението на обекта е в непосредствена близост до голф игрище "Тракийски скали".

Селището е четири звездно, като в него са разположени, два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка, сцена за вечерна анимация и концерти на плажа.

Всичко това дава основание ваканционно селище "Бялата лагуна" да бъде определено като най-значимият осъществен проект за 2015 година, посочват от община Каварна.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се състои в началото на 2016 година.