Добричката общественост почете 143 годишнината от обесването на Васил Левски. Общината организира поклонение пред паметника на Апостола, на което се стекоха много хора. Най-многобройни бяха учениците, имаше и деца, доведени от учителите си. Градинката пред храм „Св.Георги" едва събра желаещите да поднесат цвете и да сведат чело пред най-големия герой на България.

Свещениците Иван Дойчев и Стоян Димов се помолиха Бог да прости прегрешенията на Левски и да му даде вечна памет. „Велик мъж, титан, чието дело прослави България", каза след службата отец Иван.

Кметът Йордан Йорданов отбеляза, че 143 години след гибелта му, Левски вече е безсмъртен за нас. „Горд съм да се нарека българин и всеки ден да нося неговата саможертва и да я приемам като лична кауза", заяви кметът. На поклонението присъстваха още областният управител Детелина Николова и зам.-областният Ивайло Манушев, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, съветници, общественици, представители на културните институции, граждани.

Седмокласничката Татяна Иванова прочете своето стихотворение „Левски", получило награди на два национални конкурса. С минута мълчание събралите се почетоха паметта на Апостола и поднесоха цветя на паметника, пред който имаше караул от ученици по време на церемонията.