12 октомври се отбелязва като Ден на българската община. На празника си, Община Добрич дава възможност за изява на младите хора от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България. Активните и обществено ангажирани младежи ще имат възможността да се запознаят с функциите на местната власт и как тя работи с гражданите.

В ролята на кмет ще влезе Стефани Маринова, която първа заяви своето желание за участие в креативната инициатива и с радост прие новината, че е одобрена. Тя е ученичка в Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“. Редом с нея за  зам.–кметове ще се представят Грациела Великова, Наско Николов и Тодор Николушев от СУ „Любен Каравелов“ и Ейнджъл Петрова от Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“.

В продължение на един ден младите хора ще участват в реалния процес на вземане на решения, свързани с различни сфери като икономическо развитие и европейски фондове, устройство на територията, финанси и общинска собственост и хуманитарни дейности. Това ще допринесе за обогатяване на техните познания и ще ги подготви за реалния живот. 

По традиция в Деня на българската община в 12.00 часа ще бъдат поднесени цветя на барелефа на първия кмет на Добрич след освобождението Стефан Баев.