По покана на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев членове на Младежи ГЕРБ – Добрич посетиха Народното събрание. Там те присъстваха на заседание от парламентарния контрол. Срещнаха се и разговаряха по актуални политически теми с председателя на Народното събрание Димитър Главчев, зам.-председателя Цвета Караянчева, с председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Младежите от Добрич бяха водени от областния ръководител на МГЕРБ – Добрич Живко Желязков. Те, заедно със заместник-областните управители Красимир Николов и Живко Желязков, посетиха и министерствата на външните работи и на финансите.

Министърът на финансите Владислав Горанов и заместниците му Маринела Петрова и Кирил Ананиев, коментираха с младежите подготовката на България за председателството на Европейския съюз през 2018 година и готовността на страната ни за влизане в Еврозоната.

С особеностите на протокола се запознаха членовете на МГЕРБ-Добрич при посещението си в Министерството на външните работи, където техен домакин бе зам.-министърът Георг Георгиев.